In gesprek met vertrekkend Werkvoorbereider Marcel Bruggink bij Haafkes

22 okt. 2019

In gesprek met vertrekkend Werkvoorbereider Marcel Bruggink bij Haafkes

Marcel Haafs

Vrijdag 11 oktober 2019 was het de laatste werkdag voor gewaardeerd collega Marcel Bruggink, Senior Werkvoorbereider bij Haafkes te Goor. Marcel heeft een nieuwe uitdaging gevonden bij een aannemer dichter bij huis in dezelfde functie. Op de vestiging in Goor is er uitgebreid stil gestaan bij het afscheid van Marcel. Met het vertrek van Marcel komt er een mooie functie vrij bij het gevestigd familiebedrijf in Twente. Headhuntersteam Zwolle verzorgt namens Haafkes de werving voor de nieuwe collega werkvoorbereider in Goor. Om een goed beeld te kunnen geven van het bedrijf Haafkes en de functie van werkvoorbereider, is er in dit artikel samen met Marcel en Haafkes terug gekeken op de werkzame periode bij Haafkes. Wie zijn je collega’s, wie zijn je klanten en aan welke projecten ga je werken?

Kun jij de organisatie Haafkes omschrijven?
Haafkes Goor is verdeeld in een Grootbouw en Kleinbouw/VOS (verbouw-onderhoud-service) afdeling. Beide afdelingen hebben hun eigen schil voor wat betreft projectleiding-werkvoorbereiding-uitvoering. Onderling wordt er wel het nodige gedeeld zodat er optimaal gebruik gemaakt wordt van ieder z'n kennis en ervaring.

Hoe zijn de sfeer, cultuur en collega’s van Haafkes te omschrijven?
De sfeer is goed. Binnen de Grootbouw vorm je als werkvoorbereider een uitvoeringsteam samen met projectleider en uitvoerder. Samen wordt er geprobeerd om een project zo succesvol te laten verlopen. Collega's die openstaan voor vragen/antwoorden en die het belang van elkaars ervaringen/kennis ook zien.

Wat was voor jou de reden om te kiezen voor Haafkes als werkgever?
Op dat moment had ik ca. 17 jaar bij dezelfde aannemer gezeten en was ik toe aan een andere uitdaging. Na tweemaal op gesprek te zijn geweest voelde het vertrouwt en spraken het bedrijf en de functie mij aan.

Zou jij Haafkes aanbevelen als werkgever voor nieuwe collega’s?
Ik zou Haafkes zeker aanbevelen. Er is een goede samenwerking tussen projectleider-werkvoorbereider-uitvoerder. De werkgever is gericht om samen en oplossingsgericht projecten te vervullen. Daarnaast is er vrijheid tijdens de uitvoering van een project. 

Hoe zag jouw carrièreloop er binnen Haafkes uit?
In maart 2017 ben ik begonnen via een bemiddelaar. Na een jaar in dienst te zijn geweest op basis van detachering ben ik rechtstreeks in dienst gekomen bij Haafkes. Ik ben begeleid door werkzaamheden constant uit te voeren in een uitvoeringsteam, hierbij worden kennis en ervaringen gedeeld.

Hoe zou jij jouw functie Senior Werkvoorbereider bij Haafkes omschrijven?
Als werkvoorbereider bereid je al het nodige voor de uitvoering van een project voor. Dit begint met offerte-vergelijking van de onderaannemers-leveranciers waarna je de inkoop gezamenlijk met de projectleider doet. Vervolgens ben je verantwoordelijk voor het maken van de werktekeningen en de controle van het tekenwerk van de leveranciers-onderaannemers. Tijdens het project zorg je voor een uitgebreide verslaggeving voor de uitvoerder. Bij een definitief tekenwerk zorg je ervoor dat materialen tijdig worden afgeroepen en dat de onderaannemers tijdig ingekocht worden. 
In mijn werkweek ben ik voornamelijk bezig met het tekenwerk en de inkoop van de materialen/ leveranciers/onderaannemers. Ik haal mijn voldoening uit het zo goed mogelijk laten verlopen van het bouwproces. Dit naar tevredenheid van de opdrachtgever. Het uitwerken van details en uiteindelijk zien dat het zo uitgevoerd wordt, geeft mij een tevreden gevoel.

Welke projecten zijn jou het meest bijgebleven? 

Alle bovengenoemde projecten zijn mij bijgebleven, omdat ze ieder verschillende gebruikers hebben waarvan de wensen verschillend zijn. Iedere wens probeer je bouwkundig in te vullen.

Kun jij aangeven waarom jij gekozen hebt voor een uitdaging buiten Haafkes en hoe is er binnen Haafkes gereageerd op deze keuze?
Ik heb gekozen voor een aannemer die dichter bij mijn woonplaats zit. De werkzaamheden en het bedrijf zijn min of meer  identiek. Binnen Haafkes is hier positief op gereageerd. Zij toonde begrip voor mijn keuze vanwege de woon-werk afstand. De opstelling van Haafkes omtrent mijn keuze heb ik als zeer prettig ervaren en dit geeft mij ook een goed gevoel om zo  een nieuwe stap te maken. 
Namens Haafkes wenst Headhuntersteam Marcel veel succes, geluk en plezier bij zijn nieuwe werkgever!

Ben jij naar aanleiding van dit artikel nieuwsgierig geworden naar Haafkes als werkgever?
Wil jij in aanmerking komen voor de functie Senior Werkvoorbereider? Neem contact op met Gaby Bres, Consultant Bouw & Civiel bij Headhuntersteam te Zwolle!

Telefoonnummer: 038 421 21 18 | Mobiel: 06 407 018 84 | Mail: g.bres@headhuntersteam.nl

De vacature vind je hier.

foto

Mijn ervaring met Headhuntersteam is dat je als werkzoekende verzekerd bent van een proactieve, professionele medewerker die zo goed mogelijk luistert naar je wensen en daaraan probeert te voldoen.
En aan iemand die op die manier met je meedenkt heb je iets! Dan mag je erop vertrouwen dat er ook een klik ontstaat tussen jou als werknemer en je toekomstige werkgever.

Roel Fleurke