LSWA architecten verwelkomt René en Pien

29 okt. 2019

LSWA architecten verwelkomt René en Pien
LSWA architecten is een middelgroot, allround architectenbureau gevestigd in Oirschot. De afkorting LSWA (Lanfermeijer, Seelen, Weijer Architecten) verwijst naar de architect-eigenaren die het bureau in 2007 achtereenvolgens heeft gekend. Momenteel zijn Arjen Weijer en Marco Berben de partners van LSWA architecten en zijn beiden intensief betrokken bij de projecten.

Consultant Kenneth van de Wiel kwam in contact met dit bureau omdat hij een match zocht voor René. Hiervoor werkte René als zelfstandige en wilde graag een nieuwe stap maken naar loondienst. Vanaf het eerste contact kregen zowel René als Kenneth een goede klik met het bedrijf en mocht René diezelfde week nog op gesprek. De procedure verliep zeer vlot en vrijwel direct mocht René starten. Naar aanleiding van deze succesvolle plaatsing kreeg Kenneth een nieuwe opdracht. De organisatie zocht ook nog een Junior BIM Modelleur. Kenneth dook opnieuw zijn netwerk in en kreeg contact met Pien. Ook zij had meteen een goede klik met het bedrijf. Momenteel werkt zij ook met veel plezier bij LSWA architecten. Kenneth van de Wiel ging in gesprek met zowel de kandidaten als de opdrachtgever LSWA architecten en stelde de volgende vragen:

“Welke functie bekleed je bij LSWA architecten en komt het overeen met het beeld dat jullie van te voren hadden?”
René: Ik heb de functie van een Modelleur/ Projectleider. Het beeld wat ik hierbij had komt redelijk overeen met de praktijk. Vooral bij het projectleider-gedeelte merk ik, dat je de gewoonte en structuren van het bedrijf moet ondervinden. Hierover gaat natuurlijk wat tijd.

Pien: Mijn functie is Junior Revit Modelleur. De omschrijving van werkzaamheden in de vacature was erg uitgebreid en komt ook overeen met de werkzaamheden die ik nu verricht.

“Wat sprak jullie aan bij LSWA architecten en hoe bevalt het hier in de praktijk?”
René: Mij sprak voornamelijk de gemoedelijke sfeer en de platte structuur in combinatie met de leuke projecten aan. Het werk bevalt mij prima. De dagen vliegen voorbij. Momenteel ben ik bezig om een bouwbesluittoetsing te implementeren met mogelijk ook nog de MPG en EPC te toetsen in de toekomst. Elke dag leer ik weer nieuwe dingen. Qua modelleren met Revit ben ik ook al aardig op weg. Het bureau staat open voor elke ontwerpstijl, is vooruitstrevend en denkt mee met de wensen van de medewerkers, maar staat toch met beide benen op de grond.

Pien: De projecten bij LSWA architecten triggerde mij om te gaan solliciteren voor deze functie. De projecten zijn voornamelijk nieuwbouw en in de sector woningbouw. Daarnaast sprak mij het samenwerken in een klein team zeer aan. Geen verschillende afdelingen of vele verschillende functies, maar juist een informele sfeer en altijd met iedereen even kunnen overleggen. Momenteel werk ik hier nu 2 maanden, maar de eerste indruk is erg goed. De sfeer van het team is goed en ik voel me erg welkom. Daarnaast hoor ik diverse projecten van anderen voorbij komen, waardoor je een beeld krijgt van de projecten waar iedereen mee bezig is. Daarnaast krijg je een idee van de verschillende soorten projecten waar LSWA aan meewerkt.

lswa4 lswa2

“Hoe hebben jullie de samenwerking met Headhuntersteam ervaren? Positieve dingen, maar wellicht ook tips?”
René: Ik heb de samenwerking met het Headhuntersteam als prettig ervaren, omdat je één contactpersoon hebt waarmee je intensief de mogelijkheden bespreekt. Daarnaast is Kenneth eerlijk en duidelijk naar mij toe geweest. Ze creëren geen verwachtingen die niet waar gemaakt kunnen worden. Persoonlijk schrok ik wel van de bedragen die gemoeid zijn met een detachering. Ik kan mij voorstellen dat dit voor een organisatie een hoge drempel is.

Pien: Ook ik heb de samenwerking als prettig ervaren. Na het toezenden van mijn sollicitatiebrief werd er direct contact met mij opgenomen omdat er interesse was in een kennismakingsgesprek. Er werd heel open gecommuniceerd zodat je meteen weet waar je aan toe bent. Ze houden je bijvoorbeeld op de hoogte of er meerdere sollicitanten zijn die kans maken. Ook hadden ze goede kennis over het bedrijf en er werd duidelijk aangegeven wat voor persoon er gezocht werd. Verder ging de communicatie goed. Er werd snel gereageerd bij vragen, zodat je niet onnodig lang in onwetendheid hoeft te zitten.

LSWA architecten: Ik heb van nature een beetje moeite met het principe van een detacheringsbureau. Meestal heb ik het idee dat er niet altijd gekeken wordt naar het belang van de medewerker. Bij Headhuntersteam had ik echter het gevoel dat ze ook echt mensen structureel aan een nieuwe ‘job’ willen helpen. De vraag is altijd wat de bemiddeling in de plaatsing van een kandidaat waard is. Ik zou graag willen dat de kosten in verhouding staan tot de effort die er door Headhuntersteam in gestoken is. Hoewel de financiële waarde van de bemiddeling voor mij moeilijk te bepalen is, heb ik het idee dat er wel werd meegedacht door Headhuntersteam. Indien er een vaste fee zou zijn, gebaseerd op de besteedde uren van Headhuntersteam, onafhankelijk van het salaris van de nieuwe medewerker denk ik dat ik er een beter gevoel over zou hebben. Het contract met Kenneth verliep altijd prettig en correct. Uiteindelijk denk ik dat we twee prima kandidaten hebben, waarbij het toch altijd blijkt dat gesuggereerde ervaring moeilijk aan de voorkant in te schatten is. Wat dat betreft moeten mensen toch enige tijd bij ons werken voordat ze volledig productief kunnen zijn. Deze kosten komen dan nog op de werving fee. Dat maakt het geheel een flinke investering, waardoor we bij nieuwe vacatures waarschijnlijk meestal eerst zullen proberen dit zelf op te lossen. Maar als we besluiten het uit te besteden is de kans groot dat we hier weer het Headhuntersteam voor zullen benaderen.lswa1

Hartelijk dank voor de fijne samenwerking. Headhuntersteam wenst jullie de komende jaren veel plezier en succes toe binnen LSWA architecten! Erg prettig om te vernemen dat jullie tevreden zijn en de uitdaging waar jullie ingestapt zijn daadwerkelijk aansluit op jullie wensen en verwachtingen. Daar doen we het uiteindelijk voor! 

Sta jij ook open voor een nieuwe uitdaging? Schroom niet en neem gerust contact op met één van onze consultants. Zij staan graag voor jou klaar om ondersteuning te bieden in jouw zoektocht naar een nieuwe uitdaging! Of bekijk de openstaande vacatures op onze website.

foto

De afgelopen periode hebben wij regelmatig een beroep gedaan op Headhuntersteam. Haar ondersteuning bij het zoeken naar de juiste mensen voor ons, Boon Accountants Belastingadviseurs, ervaren wij als zeer prettig. Korte lijnen, goede terugkoppeling en uiteraard het feit dat Headhuntersteam ook in staat is om geschikte mensen voor te dragen die passen bij een kantoor als Boon. Bedankt voor de prettige samenwerking!

Marith Schaven-HR Manager