Nieuwe Technisch Manager OD Security zet in op innovatie & groei

16 mei 2019

In onze hedendaagse samenleving voelt niet iedereen zich altijd even veilig. Gelukkig is het met behulp van moderne technieken steeds beter mogelijk om onveilige situaties te voorkomen. Zo ook door middel van apparatuur van OD Security te Leeuwarden. Waar ze de Soter RS Body Scanner hebben ontwikkeld, produceren, verkopen en voortdurend verder verbeteren. Een body scanner die binnen 10 seconden alles onthult wat er in het menselijk lichaam verborgen zit met behulp van röntgentechnieken. Naar aanleiding van de bemiddeling van Martin van der Kaap, die sinds februari de functie van technisch manager bekleedt, zijn we op bezoek gegaan bij OD Security. Uiteraard zijn we erg benieuwd naar hoe het nu met hem gaat.

Martin, je bent nu 2 maanden bezig in je nieuwe functie. Wat zijn je eerste bevindingen?

OD Security is een prachtig bedrijf,Soter RS dat groeit en continu bezig is met nieuwe ontwikkelingen. Het is mooi om hier deel van uit te mogen maken. In het begin moet je uiteraard wennen aan een nieuwe omgeving, de technieken en de nieuwe collega’s. Maar ik ben goed opgevangen en de sfeer is prettig. We werken aan een product, dat nooit af is. We zijn continu bezig om te innoveren en onze klanten nog beter te ondersteunen met een betere ervaring.

Zo zijn we onder andere bezig met het ontwikkelen en het testen van kunstmatige intelligentie voor het Soter product. Deze ondersteunende software in ons product, kan dan zelf “nadenken”. Dit is iets dat nog heel ver weg lijkt in 2019, maar het is een ontwikkeling die ook voor het OD Security Soter product snel dichterbij komt. Wij springen in op deze opkomende ontwikkeling en om hier deel aan uit te maken is fantastisch.

De Soter RS Bodyscanner is ’s werelds meest geavanceerde lichaamsscanner. Met een röntgensysteem dat het hele lichaam onderzoekt met ultra lage straling, resulteert in maximale zichtbaarheid van verborgen items. Waar voorheen fouilleren, visitatie of scans in het ziekenhuis, met bijbehorende risico’s,  de enige opties waren om o.a. drugs of wapens te vinden, is dit nu verleden tijd. De Soter is wereldwijd verkrijgbaar en al veelvuldig in gebruik bij gevangenissen maar ook opluchthavens, detentiecentra, politie en douane faciliteiten.

Wat heeft je doen besluiten om deze uitdaging bij OD Security aan te gaan? Uiteraard om het bedrijf zelf. OD Security is een gezonde organisatie met een mooi product en voldoende uitdagingen voor de toekomst. Ze zijn continu bezig met innoveren van de verkregen röntgenbeelden en het implementeren van kunstmatige intelligentie. Met mijn kennis en ervaring ben ik van mening dat ik kan bijdragen aan de technische ontwikkelingen en de bedrijfsgroei. Voordat ik aangenomen ben is er een zeer uitgebreide procedure geweest. Waar ik niet alleen met de directie om tafel heb gezeten, maar ook met de (toekomstige) collega’s. Op deze wijze heb ik een duidelijk beeld kunnen vormen van wat er van mij verwacht wordt en anderzijds weet de organisatie wie ze in huis halen. Uiteindelijke draait alles om het juiste gevoel. De klik tussen OD Security als bedrijf, de collega’s en ikzelf. De uitdagingen die er liggen, hebben mij doen besluiten “deze uitdaging” met beide handen aan te grijpen.

Was jij op de hoogte van de vacature? Nee, hiervoor heb ik als ZZP-er een interim opdracht vervuld en toen deze opdracht afliep ben ik mij gaan oriënteren op een nieuwe interim opdracht, maar een vaste functie was ook welkom. Afhankelijk van de mogelijkheden die zich in markt zouden voor doen. Mijn voorkeur ging wel uit naar een positie in Noord-Nederland en wilde niet steeds heen en weer reizen voor een interim opdracht in het westen van het land.

martin

Toch ben je bij OD Security uitgekomen. Hoe ben je bij deze functie gekomen? Simon Dijkstra nam halverwege december contact met mij op voor een openstaande vacature, echter bleek in ons telefoon gesprek dat deze vacature niet helemaal aansloot bij mijn wensen. Waarop Simon voorstelde om in een face-to-face gesprek mijn wensen in kaart te brengen. Na een anderhalf uur durende intake legde Simon het verband tussen mijn kennis en ervaring en de openstaande vacature van een technisch manager bij OD Security. Ik ben mijzelf toen gaan verdiepen in het bedrijf en de functie en besloot om mijzelf hiervoor kandidaat te stellen.

Hoe heb je het vervolg van de procedure en het contact met Headhuntersteam ervaren? De procedure is vlekkeloos verlopen. Tijdens de intake is er open en eerlijk gecommuniceerd en zijn er duidelijke afspraken gemaakt, welke zijn nagekomen. Het contact met Simon was heel prettig. Na elk gesprek bij OD Security werd deze geëvalueerd met Simon en werden er vervolgstappen afgesproken. Telefonisch als dit erom vroeg, maar ook snel schakelend door middel van een WhatsApp bericht. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in een succesvolle bemiddeling waar ik Simon dankbaar voor ben.

Zou jij andere technici aanraden om contact op te nemen met Headhuntersteam in een (latente) zoektocht naar een nieuwe uitdaging? Ja, door het netwerk van Headhuntersteam ben ik in een leuke functie gekomen die ik zelf niet gevonden had. Ze hebben kennis van de markt en weten waar de vraagstukken spelen of gaan spelen. De procedure wordt discreet uitgevoerd en het contact met de consultant is persoonlijk.

Wil jij ook een nieuwe stap maken, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Of wil je gewoon inzicht in jouw arbeidsmogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact op met onze consultant bij jou in de buurt.  

 

 

foto

Sinds een aantal maanden ben ik met veel plezier werkzaam als trainee ruimtelijke ontwikkeling bij de gemeente Appingedam. Tijdens de sollicitatieprocedure werd ik professioneel ondersteund en gecoacht door een zeer betrokken medewerker. Het nauwe contact met mijn persoonlijke aanspreekpunt gaf mij rust en vertrouwen in een goede afloop. Daarom zou ik startende professionals van harte aanbevelen om te vertrouwen op de kunde en kennis van Headhuntersteam Groningen.

Erik Krijnsen