De directie van Headhuntersteam staat stil bij 2020, een op zijn zachtst gezegd bewogen jaar

16 dec. 2020

Inmiddels zijn we aanbeland bij het einde van een op zijn zachtst gezegd bewogen jaar. Stilstaan bij 2020 is vooral terugkijken wat de impact van Covid19  heeft kunnen hebben op onze samenleving. Allereerst het verdriet van mensen die dierbaren zijn verloren. Mensen die dierbaren los moesten laten zonder afscheid te kunnen nemen of dierbaren die in isolatie op zichzelf waren aangewezen.
Logo HHT Groot
Naast het persoonlijke welzijn zagen wij als ondernemers tevens de economie in maart tot stilstand komen. Alsof je pardoes een mistbank in rijdt en in een Pavlov reactie vol op de rem trapt. Anticiperen op een noodsituatie vraagt veel van ons allen. Na de schrik ontstaat een nieuwe werkelijkheid waar je als ondernemer mee moet dealen. Naast alertheid en zorg wakkert het nieuwe ideeën aan, creativiteit die zorgt voor oplossingen. Er was een groot verschil met de financiële crisis in 2008 die werd ingegeven door een stagnerende huizenmarkt en waardevermindering van obligaties in de VS. Deze was voorspelbaarder en stond in schril contrast met de abrupte stilstand van de economie door Covid 19.  Daarnaast heeft Covid 19 naast impact op een economie, direct invloed op onze gezondheid en dat zorgt voor een nog grotere zorg. Hoe ontloop je een virus, hoe zorg je dat je gezond blijft, hoe richt je bedrijfsprocessen  in en blijf je wendbaar als organisatie? Kortom dit jaar kende voldoende uitdagingen.

Vanaf medio maart hebben wij net als vele andere organisaties onze werkzaamheden deels  opnieuw vorm moeten geven. Dit doet iets met medewerkers en bovenal blijkt hoe geconditioneerd we invulling geven aan onze dagelijkse activiteiten. In onze bedrijfsnaam hebben wij bewust het woord TEAM toegevoegd. Als organisatie werken wij graag in teams en zijn van mening dat je als team meer bereikt dan als individu. Covid 19 deed hierin een stevig beroep op onze teamgedachte. Immers hoe behouden wij een teamgedachte als er wordt ingezet op individuele inzet op afstand. Het vraagt terugkijkend om creativiteit en het loslaten van geconditioneerd gedrag. Jezelf en de organisatie opnieuw uitvinden en denken in kansen i.p.v. belemmeringen. Inmiddels zijn we enkele maanden verder en kijken we met verbazing terug wat er de afgelopen maanden is veranderd, geleerd en we dit kunnen gebruiken voor de toekomst.

Nood breekt wetten is inmiddels duidelijk. Daarnaast weten we dat we nog geruime tijd te dealen hebben met Covid 19 en ook in 2021 nog geruime tijd moeten omgaan met de nieuwe realiteit.

Wat heeft Headhuntersteam geleerd van dit bewogen jaar? Allereerst dat geloof in je eigen talent niet verdwijnt in noodsituaties. We zijn koersvast verder gegaan met datgene waar we goed in zijn. Talent verbinden aan organisaties! En hoewel de flex markt gekrompen is, zijn wij, door te volharden in onze koers, wederom gegroeid. Tevens heeft deze crisis onze wendbaarheid nogmaals duidelijk gemaakt. Diep van binnen wisten we dit al maar door snel te anticiperen op een veranderende markt, hebben we als Team enorm veel progressie geboekt. Progressie in creativiteit, het benutten van kansen en flexibiliteit in het organiseren van oplossingen. Uiteindelijk zien we dat (deels) werken op afstand ons Team nog sterker heeft gemaakt. Het blijven zoeken naar verbinding met elkaar was hierin het sleutelwoord.

In ons 22 jarig bestaan hebben we vaak de wind in de zeilen gehad, soms moeten laveren maar ook stormen moeten trotseren. 2020 kende voor Headhuntersteam hierin alle bovengenoemde  ingrediënten. Bewogen mag je dit gerust als understatement omschrijven. Maar met het zicht op de haven zijn we als directie uitermate trots op wat dit jaar ons gebracht heeft.

Vooruitkijkend op 2021 en de plannen die we aan het smeden zijn, kijken we vol vertrouwen uit naar het nieuwe jaar. Ons enorme netwerk in combinatie met voortschrijdende technologische ontwikkelingen die we toepassen in onze organisatie geven ons voor het nieuwe jaar nog meer mogelijkheden en voordelen voor onze kandidaten en opdrachtgevers.  Data technologie op digitale platformen, bewerking van algoritmes, werkt alleen in combinatie met een zorgvuldig opgebouwd netwerk en de deskundigheid van onze medewerkers in o.a. observaties en onderbouwde adviezen.

Hoewel we dit jaar niet iedereen persoonlijk kunnen bedanken in dit bijzondere jaar, spreken we elkaar hopelijk snel fysiek in 2021. Blijf gezond, zoek de verbinding met je dierbaren in deze donkere dagen en tot volgend jaar.

Groet,
Directie Headhuntersteam

Gerard de Vries, Carel Ongering, Peter Roorda

foto

Je verandert niet zo maar van baan als je 28 jaar bij een werkgever hebt gewerkt.
Ik zat een beetje vast in mijn oude functie en was op zoek naar een nieuwe uitdaging.
Maar wat en waar vind je de juiste uitdaging?
Het Headhuntersteam heeft daar uitstekend bij geholpen, doordat zij de juiste contacten hebben en weten wat hun kandidaten willen, kunnen ze een goede match maken. Groot voordeel voor zowel werkgever als werknemer is dat er een assessment gemaakt wordt, dit om te kijken of het voor beide partijen een goede keus is om met elkaar te gaan samenwerken

Wim Vosdingh