De kracht en valkuilen van digitale platformen

22 feb. 2023

Voordelen detachering klant

 

Het vinden van een baan kan een moeizaam proces zijn. Je moet je cv opstellen, netwerken, sollicitatiegesprekken voeren en veel tijd besteden aan het zoeken naar de juiste vacature. Gelukkig heb je tegenwoordig de mogelijkheid om een baan te vinden via online platformen. Online platformen maken het vinden van een baan een stuk makkelijker. Je kunt op deze websites veel verschillende vacatures zoeken. Je kunt gericht zoeken naar banen in een bepaalde sector of regio. Bovendien kun je ook je cv uploaden zodat bedrijven je direct kunnen benaderen met interessante vacatures.

 

Veel bedrijven gebruiken online platformen als hun belangrijkste bron om nieuwe werknemers te zoeken. Je kunt hierdoor vaak nieuwe kansen vinden die je anders niet had gezien. Online platformen maken het vinden van een baan een stuk makkelijker. Er zijn veel verschillende websites waar je kunt zoeken naar banen, je de mogelijkheid geven je cv te uploaden, contact maken met recruiters en vacatures te vinden die je anders niet had gezien. Door deze websites te gebruiken kun je de kans op het vinden van een baan vergroten.

 

Hoewel er veel organisaties gebruik maken van deze mogelijkheden, zijn veel van de meer specifieke vacatures alleen beschikbaar via hun eigen website of via privénetwerken. Er zijn ook veel vacatures die alleen worden verspreid via een eigen netwerk of vanuit discretie bewust niet gedeeld worden op online platformen.  Als gevolg hiervan kunnen sommige geschikte kandidaten deze vacatures nooit tegenkomen. Ook als je een geschikte vacature vindt, is het vaak moeilijk om je aan te melden. Veel van deze platformen vereisen dat je een uitgebreid profiel invult en aanvullende documenten uploadt, wat een tijdrovend proces kan zijn. Als je alleen een basisprofiel hebt, heb je vaak ook niet genoeg informatie om te laten zien dat je geschikt bent voor de vacature. Het is ook moeilijk om een reactie op je aanmelding te krijgen. Een veelvoorkomend probleem is dat deze platformen geen goede manier hebben om je aanmelding te volgen. Als gevolg hiervan weet je vaak niet of je aanmelding ooit door de werkgever is ontvangen of gelezen.

 

Het vinden van de juiste baan die bij je past kan dus lastig zijn. Of het nu gaat om het lokaliseren van de juiste vacatures, het creëren van een aansprekend cv of het voorbereiden op een sollicitatiegesprek, het is vaak een tijdrovend en vermoeiend proces. Een werving- en selectiebureau kan een nuttige partner zijn bij het zoeken naar een baan. Immers veel werving & selectie en detacheringsbureaus onderhouden dagelijks contact met de regionale werkgevers. Vaak zijn ze uitstekend op de hoogte van lopende vacatures, maar bovenal kennen ze ook de organisatie, vacaturehouder en toekomstige behoeften van de opdrachtgever. Daarnaast kunnen ze je meer vertellen over de in- en outs van de vacature en cultuur van de organisatie. Vanzelfsprekend hanteert ieder bureau hierin zijn eigen werkwijze, maar een onderscheidend bureau tast met jou de voor- en nadelen af, geeft je inzage in doorgroei perspectieven en brengt bovendien je ambities in kaart. Alles met maar één doel: een duurzame en bestendige nieuwe uitdaging waarin zowel jij als kandidaat en de opdrachtgever langdurig gelukkig van blijven. 

 

Het gebruik van een werving- en selectiebureau, zoals Headhuntersteam, helpt je om je baan zoekproces te versnellen. In plaats van urenlang door vacatures te doorzoeken, ga je in gesprek met een consultant die een goede marktkennis heeft en gezamenlijk met je stil staat bij je ambities en vertaalslag naar een passende baan. We matchen je met de juiste vacatures, helpen je met het schrijven en verbeteren van je cv en bereiden je voor op het sollicitatiegesprek. Met bijna 25 jaar ervaring, kunnen we zeggen dat we veel ervaring hebben in het werven, selecteren, detacheren en inzetten van freelancers op de juiste posities. Een ander groot voordeel daarvan is dat Headhuntersteam een groot netwerk heeft aan bedrijven. Wij hebben al een goede relatie met deze bedrijven, waardoor je meer kans hebt om een baan te vinden. Ook verrassen we frequent kandidaten met posities die discreet ingevuld moeten worden of mogelijkheden waar jijzelf nog niet aan gedacht zou hebben. Win/Win voor allen lijkt ons! Benieuwd wat onze consultants voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op. 

 

Headhuntersteam heeft kantoren in Amsterdam, Groningen, Leeuwarden, Zwolle en Eindhoven.

Amsterdam 

Groningen

Leeuwarden

Zwolle

Eindhoven

 

 

foto

Jaren heb ik mijn baan in het westen van het land gehad, en met veel pijn in het hart ontslag genomen bij het Volendams Afbouw Bedrijf(VAB). Toen ik de baan van Projectleider Bouw en Verduurzaming bij Wits tegen kwam op internet, kwam ik in contact met Ytsen Bijlsma van Headhuntersteam in Leeuwarden, en mocht op gesprek komen. Ytsen heeft mij op een zeer professionele wijze voorgesteld bij Wits, en heeft er voor gezorgd dat ik dan ook kon starten bij Wits.
Ik kan Ytsen en het team van Headhuntersteam Leeuwarden dan ook aanraden als je opzoek bent naar een mooie baan.

Erwin Muis