De uitdagingen van bedrijven in 2023: Het vinden van de juiste mensen

31 jan. 2023

Volgens het CBS heeft de arbeidsmarkt in 2023 te maken met een aanzienlijke krapte, vooral in de technische en financiële sector. Bedrijven in deze sectoren staan voor een enorme uitdaging om gekwalificeerde medewerkers te vinden en aan te nemen.

Veel bedrijven hebben moeite om de juiste mensen te vinden om aan hun specifieke behoeften te voldoen. Dit is een groot probleem, aangezien het vinden van gekwalificeerde werknemers bepalend is voor het succes van een bedrijf.

Om te proberen deze krapte aan te pakken, hebben veel bedrijven hun sollicitatieprocedures aangepast en bieden ze aantrekkelijke salarissen en andere voordelen aan. Ook investeren ze in opleiding en ontwikkeling van huidige werknemers om hun vaardigheden op peil te houden.

 

Er zijn veel onderzoeken en studies die de wensen en ambities van jonge mensen in een baan weergeven. Volgens een onderzoek van het Europese Parlement is duurzaamheid één van de belangrijkste waarden voor jonge mensen. 60% van de ondervraagden gaf aan dat ze bij hun loopbaankeuze rekening houden met de duurzaamheid van een bedrijf.

Een rapport van de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) toont aan dat 80% van de jonge werknemers flexibiliteit en balans tussen werk en privé belangrijk vinden. 

Tot slot toont een onderzoek van Universum aan dat jonge mensen steeds meer waarde hechten aan persoonlijke groei en ontwikkeling op de werkvloer. 60% van de ondervraagden gaf aan dit belangrijker te vinden dan een hoog salaris.

Deze cijfers tonen aan dat jonge mensen in 2023 op zoek zijn naar werkgevers die aansluiten bij hun waarden en ambities, waaronder duurzaamheid, work-life balance, en persoonlijke groei en ontwikkeling.

 

Op lange termijn is het belangrijk om jonge mensen te inspireren om een loopbaan in de technische of financiële sector te overwegen. Door het aanbieden van opleidings- en stageprogramma's en het tonen van de waardevolle bijdrage die deze sectoren leveren aan de samenleving, kunnen we meer (jonge) mensen enthousiasmeren om deze richtingen te overwegen.

 

Het is duidelijk dat de krapte op de arbeidsmarkt in 2023 een belangrijke uitdaging vormt voor bedrijven in de technische en financiële sector.

 

Headhuntersteam heeft een uitgebreid netwerk van talentvolle kandidaten en biedt gerichte oplossingen voor de specifieke vraagstukken van jouw bedrijf. Dagelijks acteren wij in deze arbeidsmarkt waarin we op diverse manieren in contact komen met dit talent. In de gesprekken brengen wij de wensen en onderliggende motivatie van het aanstormende talent bloot. Met als doel een duurzame en bestendige basis voor de langere termijn. Hoe we dit doen leggen we graag uit in persoonlijk gesprek. Nieuwsgierig? Neem contact met ons op via het contactformulier op de website of via:

Groningen: 050-526 88 84

Leeuwarden: 050-526 88 84

Zwolle: 038-421 21 18

Amsterdam: 020-638 27 28

Eindhoven: 040-303 08 84

LinkedIn bezinning blog _640 x 360 px_

 

 

 

 

 

foto

We kennen Headhuntersteam nog maar kort. We hebben goed contact met dhr. Ben Wentink. Hij is zeer flexibel, meedenkend en altijd zoekend naar de juiste kandidaat die bij ons bedrijf past. Een top bedrijf!

Rook Pijpleidingbouw B.V.