De voordelen van een interim professional

30 aug. 2022

Op vrijdag 1 juli hebben Nico Nagelhout, consultant finance, en Marrit Weustink, medewerker marketing en communicatie, een bezoek afgelegd bij Schuiteman Accountants. Zij hebben daar dhr. Roef van Laar geïnterviewd. Hij is werkzaam bij Schuiteman Accountants als interim senior assistent accountant op de samenstelpraktijk. Vanwege de krapte op de huidige arbeidsmarkt gaan er veel mensen als interim professional aan de slag, zo ook Roef. Wij waren benieuwd wat Roef van Laar aantrok om het vaste dienstverband achter zich te laten en om aan de slag te gaan als interim professional.

Sinds 1 januari 2020 is Roef werkzaam als interim professional binnen de accountancy. Via LinkedIn is Roef in aanraking gekomen met Nico Nagelhout. Hij zag enkele bijdragen van Nico voorbij komen over potentiële interim opdrachten op de samenstelpraktijk. Hij was direct geïnteresseerd en heeft vervolgens contact gezocht met Nico. Ondanks dat Roef interesse had in de interim wereld, vond hij het tegelijkertijd ook een spannende carrièrestap. Met name omdat hij het gevoel had dat hij een stukje zekerheid weg zou geven. Na een erg leuk gesprek met één van de opdrachtgevers uit het netwerk van Headhuntersteam durfde hij de sprong te wagen en is hij vanaf januari 2020 aan de slag gegaan als interim senior assistent accountant. Een beslissing waar hij tot op de dag van vandaag geen spijt van heeft. Voor hem is het ideaal om zijn interim opdrachten te combineren met het zijn eigen administratiekantoor. Bovendien ervaart hij in deze combinatie meer vrijheid dan voorheen vanuit loondienstverband.   

Sinds mei 2021 is hij werkzaam als interim senior assistent accountant bij Schuiteman Accountants. Vanaf dag 1 heeft hij het enorm naar zijn zin, krijgt hij erg veel vrijheid en vertrouwen vanuit Schuiteman. De sfeer is erg goed en heeft hij fijne collega`s om zich heen. Daarnaast heeft hij het gevoel heeft dat hij onderdeel uitmaakt van het team bij Schuiteman Accountants en dat zijn werk wordt gewaardeerd.

Tot slot heeft Roef een positieve relatie met Headhuntersteam. Hij merkt dat je een voorsprong hebt als je via Headhuntersteam binnenkomt bij een organisatie. En dat komt met name door consultant finance, Nico Nagelhout. Veel organisaties hebben een positieve ervaring met Nico. Zoals Roef zegt: ‘’Zijn naam galmt bij menig kantoor in de accountantswereld, op een positieve manier’’. Ook zegt hij dat veel accountantskantoren vinden dat Nico goede interim professionals plaatst. Tot slot vindt Roef de samenwerking met Headhuntersteam fijn, vertrouwd en is hij zeer tevreden.

Wilt u ook starten als interim professional en zou u graag met informatie hierover willen hebben?  Neem dan contact op met onze collega, Nico Nagelhout van de vestiging Zwolle. U kunt hem bereiken op M: 06-10928425.

foto

Het enthousiasme zijn geduld, openheid en oprechte interesse maakt dat hij kan zorgen voor de juiste match. Nico Nagelhout heeft goed geluisterd naar waar ik naar op zoek was en daar de juiste match bij gezocht. Nico wil echt dat de match lukt en stelt dat voorop. Het gaat Nico niet om het plaatsen van een kandidaat maar het gaat hem erom dat de kandidaat ook op de juiste plaats terecht komt, zoals het ook hoort.

Michiel Gijsbers