Van waarde zijn & van waarde blijven

1 aug. 2021

Door de krapte op de arbeidsmarkt merken wij dat  installatietechnische bedrijven, bouwbedrijven en finance / accountancy bedrijven ontzettend veel moeite hebben om aan personeel op kantoorniveau te komen. Daarnaast is er ook nog veel concurrentie tussen deze bedrijven om die ene goede Werkvoorbereider, Tekenaar, Assistent Accountant of Fiscalist binnen te halen. Hoe onderscheidt je je van de concurrentie? Wat spreekt de kandidaten aan? Wat zien zij als een stap vooruit? Het zijn vragen die bedrijven bezig houden naarmate de vacature open blijft staan. Door de huidige situatie op de arbeidsmarkt merken wij dat bedrijven steeds meer onze meerwaarde inzien. Hierdoor krijgen we steeds vaker de mogelijkheid om fysiek bij bedrijven langs te komen, omdat deze bedrijven ons nodig hebben. 


Het is voor ons een grote uitdaging om in de huidige, krappe arbeidsmarkt de juiste mensen voor onze vaste klanten en opdrachtgevers te vinden. De markt was al krap, maar door de Corona pandemie lijkt de markt nog alleen maar vaster komen te zitten. Enerzijds is dit natuurlijk een aantrekkelijke positie voor Headhuntersteam om zich te onderscheiden. Anderzijds maakt een ruime arbeidsmarkt het eenvoudiger om een passende kandidaat voor een klant te vinden, maar hebben de bedrijven ons dan nog wel nodig?


Wij zijn ervan overtuigd dat een krappe arbeidsmarkt niet de enige reden mag zijn waarom het voor bedrijven van belang is om goed contact te hebben met ons bureau. Net als onze klanten en opdrachtgevers denkt Headhuntersteam ook na hoe we onderscheidend kunnen zijn  ten opzichte van alle andere detacheringsbureaus. Op die manier willen wij graag top of mind blijven bij onze klanten en opdrachtgevers, ook als de arbeidsmarkt erg ruim is.  Om in contact te komen met bedrijven zijn wij erg  blij met de mogelijkheden die onder anderen Whatsapp Facetime, Zoom of Teams ons bieden. Zeker gedurende de Corona periode was dit een prettig alternatief.  Echter blijft het fysieke kennismakingsgesprek in alle gevallen het meest waardevol. Hierdoor kunnen wij helder en scherp de wensen en behoeftes van zowel bedrijven als kandidaten achterhalen. Organisaties kunnen dit toch zelf ook? Dat is een gerechtvaardigde en terechte vraag. De ervaring leert echter dat kandidaten graag eerst een tussenschakel nodig hebben, voordat ze meteen bij een bedrijf in procedure willen zitten. Wij zijn dus in staat om de wensen en behoeften kunnen achterhalen van kandidaten die in eerste instantie onder de radar willen blijven en dus discreet aan het rondkijken zijn. Om die reden blijft Headhuntersteam zowel in een ruime als krappe arbeidsmarkt waardevol.

 

Bovendien horen wij vaak terug van onze kandidaten dat het gewaardeerd wordt dat er altijd discreet met hun gegevens wordt omgegaan, wat voor ons als vanzelfsprekend wordt gezien. Dit ervaren wij als waardevol en laat ook zien dat ons werk op waarde wordt geschat. Discreet omgaan met gegevens kandidaten houdt voor ons ook in dat structureel overleg met de kandidaten noodzakelijk is. Dit betekent dat Headhuntersteam nooit een kandidaat bij een organisatie voorstelt zonder dat de kandidaat eerst daarvan op de hoogte is gesteld. Kandidaten weten dat wij oprecht met ze meedenken in de zoektocht naar een passende uitdaging en met ze meedenken voor de langere termijn. 

Voor zowel onze opdrachtgevers als voor onszelf is het hopen dat het aanbod op de arbeidsmarkt snel weer aantrekt. Ondanks dat het prettig is dat dat wij bij veel organisaties op bezoek mogen komen, gaat het er uiteindelijk om dat je van waarde kunt zijn door een vacature in te vullen. Headhuntersteam is hier toe is staat in zowel een ruime als een krappe arbeidsmarkt.
Headhuntersteam is met vijf kantoren sterk landelijk vertegenwoordigd met een regionale aanpak. Wij bieden een breed keuzenpakket, zoals Werving & Selectie, Detachering en interim. Hierdoor kunnen wij als organisatie onze klanten op alle manieren ondersteunen.


Gedurende de afgelopen twee decennia heeft Headhuntersteam structureel haar meerwaarde bewezen in verschillende economische tijden en in zowel ruime als krappe arbeidsmarkten. In die tijd heeft Headhuntersteam een groot netwerk opgebouwd van organisaties die de meerwaarde van onze diensten inzien. Neem contact op met onze consultants om samen onze werkwijze en meerwaarde toe te lichten.


Eindhoven        040 303 08 84
Amsterdam       020 638 27 28
Groningen        050 526 88 84
Zwolle               038 421 21 18
Leeuwarden     058 216 15 82

 

 

foto

In december 2020 werd mijn man via LinkedIn benaderd door Ben voor een functie bij Dictator in Emmeloord. Omdat mijn man slechthorend is en niet in staat is om te telefoneren kwam ik zo in contact met Ben. Ben nam alle tijd om mij en mijn man rustig uit te leggen om wat voor vacature het ging. Mijn man was op zoek naar een betaalde baan nadat hij in 2020 afscheid had moeten nemen van zijn eigen bedrijf en had hierin wel bepaalde voorwaarden en specifieke wensen. Omdat telefonisch contact lastig was bood Ben aan om bij ons langs te komen. Tijdens het bezoek viel ons op dat Ben goed luisterde naar de wensen van mijn man en duidelijk kon uitleggen wat de functie bij Dictator te bieden had. Hij nam ruim de tijd en is met de voorwaarden en wensen van mijn man teruggegaan naar Dictator. Uit het aanbod wat daarop volgde bleek dat Ben uitstekend had overgebracht wat mijn man wilde en nodig had. Hieruit is een hele mooie samenwerking voortgevloeid en eind december is hij begonnen bij Dictator via Headhuntersteam.. Inmiddels is mijn man afgelopen week in dienst getreden van Dictator zelf. De samenwerking met Ben is prettig en open verlopen. Alle afspraken werden keurig nagekomen en Ben was altijd bereikbaar voor vragen. De beloftes die er gedaan waren n het eerste contact zijn waar gemaakt. Ben is duidelijk, to the point en in staat een uitstekende match tot stand te brengen tussen kandidaat en werkgever.

Ronald Oost & Marjon Luimstra