Waarom (latent) werkzoekenden kiezen voor een wervingsbureau.

3 sep. 2020

We krijgen wel eens de vraag hoe het kan dat het ons wel lukt om die geschikte collega te vinden en waarom een kandidaat via ons op zoek gaat naar een nieuwe functie in plaats van dit zelf te proberen.  Het antwoord is redelijk eenvoudig. Het is ons werk om dagelijks op te hoogte te blijven van alle actuele vraagstukken, zowel online als achter de schermen. Ons netwerk stelt ons in staat om de juiste personen binnen de organisatie aan te spreken. Dit betekent dat we snel kunnen schakelen als we een geschikte vacature hebben. Hoe dan ook, solliciteren via een goed recruitmentbureau, brengt voordelen met zich mee. Wij zetten er een paar voor je op een rijtje.

pexels-travis-seera-1676691.    Focus

Wij zijn dagelijks bezig met het maken van de juiste keuzes voor opdrachtgevers en kandidaten als het gaat om een vervulling van een functie of vervolgstap in een carrière. Daarnaast hebben wij per vakgebied een consultant. Al onze consultants kennen de markt in hun regio, of het nu bouwkunde & civiele techniek, werktuigbouwkunde & elektrotechniek of finance & management betreft. Onze consultants kennen de vraagstukken die online staan én bovenal de vraagstukken die achter de schermen spelen. Er spelen doorgaans zoveel vraagstukken achter de schermen dat we kansen creëren die een kandidaat op eigen gelegenheid hoogstwaarschijnlijk niet had gevonden.

2.    Persoonlijk

Tijdens een kennismakingsgesprek nemen wij de tijd om een compleet beeld te krijgen van jou en jouw talenten. Hiermee vergroten wij de kans dat jij op een werkplek komt waarbij jij jezelf volledig kan ontwikkelen en thuis voelt. Daarnaast word je op de hoogte gehouden van de relevante ontwikkelingen en mogelijkheden. In de meeste gevallen ontvangen wij bij Headhuntersteam een sollicitatie op een door ons  gepubliceerde vacature. We spreken een kandidaat dan persoonlijk op één van onze kantoren en in geval van een goede match gebruiken we onze positie en netwerk om de kandidaat op het juiste moment onder de aandacht te brengen bij de juiste persoon binnen de organisatie. Het is ons vak om de kwaliteiten en behoeften van de kandidaat te matchen met een vraagstuk en om de beide partijen samen te brengen. Regelmatig is de praktijk iets weerbarstiger en zien wij meer mogelijkheden voor onze kandidaten. Door het persoonlijke gesprek komen we tot de conclusie dat een andere functie veel beter aansluit bij de kwaliteiten en ambities van de kandidaat. Om tot een goede match te komen is het essentieel  om de kandidaat en de opdrachtgever persoonlijk te spreken. Daarnaast zien wij dagelijks veel cv’s voorbij komen en weten wij als geen ander waarnaar gekeken wordt bij het beoordelen van een cv’s. Wij geven kandidaten daarom tips over hoe zij zich het beste kunnen presenteren en bieden hulp aan tijdens het sollicitatietraject. Zodat de kandidaat de beste versie van zichzelf kan laten zien.

3.    Tijdwinst

Het vinden van een nieuwe baan kost enorm veel tijd  en energie. Je wilt het bedrijf goed kennen en daarnaast moeten de werkzaamheden jou aanspreken. Bij het lezen van vacatureteksten en het analyseren van de website is het vaak nog steeds lastig om een realistisch beeld te vormen van de organisatie. Hoe is de cultuur? Hoe ziet mijn werkplek eruit? Wat zijn mijn dagelijkse werkzaamheden? Deze elementen zijn cruciaal voor een juiste match en dat weten wij ook. Daarom kiezen wij ervoor om op bedrijfsbezoek te gaan en gesprekken te voeren met jouw toekomstige collega’s. Daarnaast gaan wij in gesprek met de opdrachtgever om een profiel samen te stellen en geven wij aan als dit profiel niet realistisch is. Zo weten beide partijen wat zij kunnen verwachten van elkaar. Het is ons vak om de kwaliteiten en behoeften van de kandidaat te matchen met een vraagstuk en om de beide partijen samen te brengen. Wij kunnen hierdoor in een korte tijd de meest interessante banen voor jou selecteren en word je alleen benaderd voor vacatures die interessant voor je zijn en aansluiten bij jouw wensen en ambities.

4.    Eerste keus

Veel organisaties hebben moeite om het profiel van de gezochte medewerker scherp te krijgen. Tegelijkertijd ervaren wij dat veel kandidaten het moeilijk vinden om hun skills te benoemen. In een persoonlijk gesprek komen wij achter jouw ambities, interesses en competenties. Daarnaast hebben wij een groot netwerk. Dat betekent dat wij bij een aantal opdrachtgevers alleen kandidaten mogen voorstellen en dat jij als kandidaat de eerste keuze bent.

5.    Anonimiteit gewaarborgd

We ontvangen regelmatig cv’s van kandidaten die niet gericht solliciteren, maar wel latent en soms anoniem op zoek zijn naar andere opties binnen de branche. Kandidaten als positieverbeteraars vinden het extra lastig om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging immers latent werkzoekenden hechten waarde aan discretie. Bij ons kan dan de procedure gestart worden zonder dat er onrust ontstaat bij de organisatie waarbinnen de kandidaat werkzaam is. Bij deze positieverbeteraars doen wij eerst een inventarisatie van de wensen en behoeften van de functie en maken gezamenlijk afspraken over het vervolgtraject. Wij zoeken contact met de positieverbeteraar zodra zich een passende functie voordoet. Tussentijds houden wij je op de hoogte van de ontwikkelingen en brengen je alleen in contact met de opdrachtgever indien we je goedkeuring hebben. Gegevens worden pas vrijgegeven na afstemming en in volledige discretie. 

Kortom, een bureau neemt werk uit handen, werkt anoniem, creëert ook verborgen kansen, geeft persoonlijk advies, maakt een match o.b.v. persoonlijkheid en bedrijfscultuur en kan snel schakelen met de juiste persoon. Heb jij al een keuze gemaakt? Wil jij kennismaken en meer inzicht krijgen in de mogelijkheden die wij jou bieden? Neem dan gerust en vrijblijvend contact op met een van onze consultants.

Amsterdam: 020 638 27 28
Leeuwarden: 058 21 61 58
Eindhoven: 040 303 08 84
Zwolle: 038 421 21 18
Groningen: 050 526 88 84

foto

Headhuntersteam heeft goed gekeken naar mijn voorgaande banen waardoor mijn nieuwe functie goed aansloot bij mijn ervaring. Headhuntersteam hield het bedrijf en de sollicitant goed op de hoogte. Simon maakte het gesprek persoonlijk, hield beide partijen goed op de hoogte en gaf na een sollicitatiegesprek feedback. Hij probeert er graag iets extra’s uit te halen. Ik ben snel weer aan een nieuwe functie gekomen. Ze hebben snel in de gaten wat je wel en niet zoekt. Tevreden!

Arjen Sikkema