Zorgen de interim professionals dat de druk op de arbeidsmarkt wordt verlicht?

22 jul. 2022

Op vrijdag 1 juli zijn Nico Nagelhout, consultant finance, en Marrit Weustink, marketing communicatiemedewerker, naar Schuiteman Accountants gegaan. Op dit moment heerst er een enorme krapte op de arbeidsmarkt. Steeds meer bedrijven hebben moeite om (goede) werknemers te vinden die in loondienst willen treden. Mede door de krapte maken steeds meer opdrachtgevers van Headhuntersteam gebruik van onze interim dienstverlening. Wij als Headhuntersteam vroegen ons af hoe onze opdrachtgevers tegen de huidige arbeidsmarkt aan kijken en gingen in gesprek met dhr. Wim van Reenen die werkzaam is bij Schuiteman Accountants. 

Headhuntersteam heeft de afgelopen jaren een enorme omzetgroei gerealiseerd op gebied van interim dienstverlening. In totaal zijn er via Headhuntersteam (anno juli 2022) 80 interim finance professionals actief binnen de accountancy sector. Ongeveer 40% van deze interim finance professional zijn actief binnen de audit praktijk, 40% in de samenstelpraktijk en 20% in de fiscale en salarispraktijk.  

Schuiteman Accountants is één van onze opdrachtgevers. Headhuntersteam levert al jarenlang interim professionals aan voor de audit en samenstelpraktijken. Momenteel zijn er meerdere interim kandidaten actief op de samenstelpraktijk van de vestigingen Voorthuizen en Barneveld. Deze interim kandidaten worden ingezet als senior assistent accountant, waarbij zij vanuit zelfstandigheid de jaarrekening en fiscale positie samenstellen. 


Voor dit artikel hebben wij dhr. Wim van Reenen geïnterviewd. Hij is werkzaam als teammanager en accountant bij Schuiteman Accountants te Barneveld. Wim van Reenen werkt al bijna 25 jaar bij Schuiteman Accountants. Hiervoor heeft hij verschillende functies gehad binnen Schuiteman Accountants. Hij geeft aan dat het werkklimaat bij Schuiteman Accountants erg prettig is en dat dit kantoor zich onderscheidt, omdat zij erg mensgericht zijn. Daarnaast is Schuiteman Accountants dienstverlenend en willen zij hun klanten goed bedienen. Daarom vindt hij het belangrijk dat zijn collega’s zich fijn en thuis voelen op de werkvloer. Hij denkt dan ook graag mee met collega’s en vindt het belangrijk dat zijn collega’s zich blijven ontwikkelen. Er heerst geen afrekencultuur. 


Ook Wim ervaart de extreme krapte op de arbeidsmarkt. Het vinden van de juiste kandidaten is lastig. Door deze krapte maakt Schuiteman Accountants gebruik van de interim dienstverlening van Headhuntersteam. Wim is positief over de ingezette interim finance professionals van Headhuntersteam. Door een interim finance professional in te zetten worden onder andere achterstanden van jaarrekeningen weggewerkt en wordt de werkdruk bij de ‘eigen’ werknemers verlicht. Doordat de lastige arbeidsmarkt en wet- en regelgeving die constant aan verandering onderhevig is, vindt Wim het erg prettig en wenselijk om voor de lange termijn gebruik te maken van het interim netwerk van Headhuntersteam. 


Schuiteman Accountants en Headhuntersteam werken al jarenlang op een prettige en succesvolle manier met elkaar samen. Wim geeft aan dat de samenwerking vertrouwd en positief is. Verder vindt hij dat Headhuntersteam kennis en een ruim interim netwerk heeft binnen de arbeidsmarkt van de accountancy. Headhuntersteam is in staat om een goede match te maken door een geschikte interim finance professional bij Schuiteman Accountants onder te brengen. Tot slot vindt hij dat Headhuntersteam in staat is om erg snel te schakelen, zonder daarbij de kwaliteit uit het oog te verliezen. Dit vinden wij natuurlijk fijn om te horen en verheugen ons op de voortzetting van een jarenlange samenwerking! 


Wilt u ook gebruik maken van het interim netwerk van Headhuntersteam? Neem dan contact op met onze collega, Nico Nagelhout van de vestiging Zwolle. U kunt hem bereiken op M: 06-10928425. 

 

Wim van Reenen

Teammanager bij Schuiteman Accountants, dhr. Wim van Reenen. 

foto

De samenwerking met Headhuntersteam Leeuwarden heb ik als zeer prettig ervaren. Ik had gereageerd op een openstaande vacature. En al vrij snel kreeg ik van Headhuntersteam een telefoontje dat ik op gesprek mocht komen. Ik heb een fijn en uitgebreid gesprek gehad. Er werd gekeken naar hoe ik ben als persoon, en ook wat mijn wensen zijn en welke richting ik op wil. Dat ik graag tekenaar wilde worden stond voor mij vast, maar ik had voor mezelf twijfels in welke richting ik het moest zoeken. Ga je aan de slag bij een ontwerpbureau of misschien een aannemer? Door het goede gesprek heb ik de richting kunnen kiezen die het beste bij mij past.
Headhuntersteam heeft me telefonisch benaderd dat de vacature waarop ik gereageerd heb niets geworden is, ik had te weinig ervaring. Echter kwam de consultant ook met een alternatief wat misschien ook wel bij mij zou passen.
Door het snelle schakelen van Headhuntersteam ben ik vrij snel bij het bedrijf langs geweest en na 2 gesprekken kan ik als tekenaar aan de slag bij een bouwbedrijf. De persoonlijke aandacht van Headhuntersteam, het snelle handelen en het gericht zoeken naar wat bij mij past heeft mij zeker geholpen bij het vervolg van mijn carrière.

Rutger Terpstra