Sollicitatietrainingen op het Windesheim verzorgd door Menno Mout

17 mrt. 2021

Sollicitatietrainingen op het Windesheim verzorgd door Menno Mout

Consultant Menno Mout heeft sollicitatietrainingen gegeven aan tweedejaars studenten Finance & Control van Hogeschool Windesheim. Menno is zelf alumni Finance & Control en heeft naast deSollicitatie tip Toon interesse in je gesprekspartner door _persoonlijke_ vragen te stellen. _1_ sollicitatietrainingen een kort interview gegeven om zich voor te stellen op de kanalen van Windesheim Finance. Dit interview is onderstaand te lezen.

Headhuntersteam is altijd opzoek naar talent. Niet alleen talent met ervaring, maar ook nieuw talent zoals studenten. We starten daarom vroeg met de zoektocht naar talent om zo ook young-professionals   te bedienen.

Je hebt de studie bedrijfseconomie gedaan op het Windesheim. Hoe kijk je hier op terug? Wat is je mooiste herinnering?
Net zoals veel andere studenten die van de HAVO komen was jong en wist ik niet goed wat ik na een studie wilde gaan doen. Dankzij de diversiteit van het vakkenpakket die de opleiding Bedrijfseconomie aanbied kon ik verkennen waar ik energie uit haal.

Mijn mooiste herinnering(en) is de begeleiding die ik kreeg tijdens mijn afstuderen. Dankzij deze begeleiding heb ik mijn afstuderen als de meest leerzame periode van mijn studie ervaren.

Je was op een gegeven moment afgestudeerd. En toen?
Toen wilde ik eerst voor mijzelf gaan beginnen als ondernemer. De vrijheid van het ondernemerschap sprak mij aan. Na dit een jaar gedaan te hebben kwam de behoefte naar meer structuur en een omgeving waar ik van anderen kan leren. Deze plek heb ik gevonden binnen Headhuntersteam.

 

Wat is je huidige baan: wat doe je op een dag? Wat vind je het leukste? (en wat het minst?)
Ik werk als Consultant Finance bij Headhuntersteam. Vanuit Zwolle werf ik voor diverse opdrachtgevers (profit & non-profit) kandidaten die een financiële opleiding en/of werkervaring hebben op HBO/WO niveau.

Mijn dag bestaat uit het onderhouden en leggen van contacten met opdrachtgevers en kandidaten. Vervolgens is het mijn taak om kandidaat en opdrachtgever met elkaar te matchen. Het leukste deel van mijn werk is als ik een kandidaat mag bellen met het nieuws dat zij de baan hebben gekregen. Het minst leuke deel zijn werkzaamheden die afleiden van het matchingproces zoals administratieve handelingen.

Welke kennis of skills die je op de opleiding hebt geleerd, pas je nu toe in je werk?
Dankzij de opleiding Bedrijfseconomie spreek ik de taal van mijn opdrachtgevers en kan ik vraagstukken beter doorgronden. Dit stelt mij in staat om een betere match te maken. Tijdens minors, stages en afstuderen heb ik mijn communicatieve skills beter kunnen ontwikkelen en die pas ik dagelijks toe.

Deze weken geef je een sollicitatietraining aan de tweedejaars studenten. Wat vind je belangrijk om mee te geven aan deze studenten? En wat is je gouden tip?
Allereerst zou ik het belang van de tweedejaars stage willen benadrukken. Investeer tijd in het vinden van een bedrijf waar je goed bij past. Het is de beste mogelijkheid om in aanraking te komen met de praktijk en een beter beeld t
e krijgen van wat de praktijk na je opleiding inhoud.

Tip: Toon interesse in je gesprekspartner door (persoonlijke) vragen te stellen.

 

 

foto

Ik heb Headhuntersteam ervaren als een prettig en transparante organisatie, die voor mij de brug naar mijn nieuwe werkgever heeft gelegd.

In een open gesprek ben ik ingegaan op een vacature. De consultant van Headhuntersteam kon mij inhoudelijk veel over de functie en organisatie vertellen. Samen hebben we besloten om voor deze functie te gaan. Hij was duidelijk in hetgeen wat je ging doen, zodat de verwachtingen voor mij vooraf helder waren. Ik heb het als prettig ervaren dat je vooraf aan het sollicitatiegesprek mij nog gecoacht hebt. Hierdoor heb ik mij goed kunnen profileren in de gesprekken en mag ik per februari starten in een nieuwe functie.
Mocht het in de toekomst opnieuw voorkomen dat ik opzoek wil gaan naar een nieuwe uitdaging, dan zal ik zeker Headhuntersteam benaderen.

Jelle Jelsma