Is de rol van (Junior) Consultant wat voor jou?

12 jan. 2023

Is de rol van (Junior) Consultant wat voor jou?

Wij zoeken een nieuwe collega voor onze kantoren in Groningen, Leeuwarden, Zwolle, Amsterdam en Eindhoven. Iemand die een functie ambieert met ruimte voor eigen inbreng, verantwoordelijkheid en ondernemerschap. Lees de ervaring van Paul Sporrel die op dit moment al 5,5 jaar als consultant bij Headhuntersteam Groningen werkt. Paul is geboren in een Gronings dorp en na afronding van MBO de stad Groningen ingetrokken.

Is Junior Consultant wat voor jou _2_

 

Wat is je achtergrond?

Ik heb eerst een technische opleiding aan het Alfa College gedaan. Daarna ben ik Commerciële Economie aan de Hanze gaan studeren. Voor ik aan de slag ging bij Headhuntersteam, ben ik nog verkoopadviseur geweest.

 

Waarom heb je besloten om dit werkveld in te gaan?

Ik had het met mijn studie voornamelijk over producten en wilde daar graag een verdiepingsslag in maken. De baan consultant geeft een goede combinatie tussen met mensen werken en bezig zijn met het bedrijfskundig aspect.

 

Welk vakgebied doe je en wat vind je daar interessant aan?

Mijn vakgebied is bouwkunde en civiele techniek. Wat ik daar interessant aan vind, is dat alles heel tastbaar is. Overal waar je heen kijkt, zie je bouw en civiele techniek. Ik werk samen met woningcorporaties, aannemers, gemeentes, scholengemeenschap en schade-expertisebureaus. Wanneer er projecten worden gestart, vind ik het boeiend welke partijen er bij betrokken zijn. Hoe leveren deze partijen een actieve bijdrage aan een leefomgeving? Deze partijen wil ik graag meehelpen in de gehele procedure. Mensen van de bouwkunde en civiele techniek zijn tamelijk no-nonsense en dat past ook bij mijn werkwijze.

 

Wat denk je dat het uitdagendste deel van deze baan is?

Het achterhalen van de duurzame behoeften van een bedrijf en professional. Ik wil graag meedenken aan hun toekomst.

 

Wat is de uitdaging als je net als consultant begint?

In het eerste jaar ben je veel bezig om je netwerk op te bouwen. Je zult veel meters moeten leren maken, omdat je nog onbekend bent in een specifiek vakgebied. Maar het gaat steeds gemakkelijker en langzamerhand kun je steeds meer over de organisaties en projecten vertellen. Het kost als nieuwe consultant enige tijd om bekend te raken in het bestaande netwerk van Headhuntersteam. Headhuntersteam draait niet alleen om sales, maar om langdurige partnership.

 

Is er ook iets wat je lastig vindt aan de baan of waar je moeite mee hebt?

Het blijft een uitdaging om de perfect passende kandidaat voor het vraagstuk boven water te krijgen. Dit is niet altijd makkelijk, maar blijft juist een geweldige uitdaging. Daarnaast ben ik er achter gekomen dat de mate waarin mensen willen communiceren is veranderd. De ene appt liever, de andere mailt en de andere wil het liefst fysiek afspreken. Ik probeer me er zo goed mogelijk op aan te passen.

 

Hoe ziet jouw dag als consultant er uit?

Ik begin met het kijken naar de prioriteiten en hierop volgt de acquisitie in de ochtend. Zo breng ik structuur aan mijn dag. Ik ben veel bezig met de afstemming van kandidaten en contractenbeheer. Ook buiten kantoortijden steek ik tijd in het beheren van mijn netwerk.

 

Wat is het leukste aspect van consultant zijn?

Je krijgt een kijkje in het leven van mensen. De persoonlijke interesse geeft veel meer kleur aan de cv. Het menselijke aspect gedurende het intake gesprek is een onmisbaar onderdeel en bepalend gedurende sollicitatieprocedure. Daarom blijft een ouderwets intake gesprek nog altijd essentieel.

 

Wat is Headhuntersteam voor plek om te werken?

Headhuntersteam is een dynamisch bedrijf waar je veel vrijheid krijgt om je dag in te delen en om bedrijven te benaderen waarvan jij denkt dat ze interessant kunnen zijn. Het werken in de reuring van de binnenstad vind ik inspirerend. Bij Headhuntersteam werken is een kans om mee te draaien bij een landelijke werving & selectie en detachering partij, die al bijna 25 jaar bestaat.

 

Nieuwsgierig geworden naar de baan? Houd jij wel van een uitdaging en denk je succesvol te worden binnen een hectische arbeidsmarkt? Kom met ons in contact.

 

Bekijk de volledige vacature via deze link.

 

Groningen: Arjen Klasens, a.klasens@headhuntersteam.nl of via 050-5268884.

Leeuwarden: Peter Roorda, p.roorda@headhuntersteam.nl of via 058-2161582

Zwolle: Gerard de Vries, g.devries@headhuntersteam.nl of via 038-4212118

Amsterdam: Peter Roorda, p.roorda@headhuntersteam.nl of via 058-2161582

Eindhoven: Gerard de Vries, g.devries@headhuntersteam.nl of via 038-4212118

foto

Headhuntersteam heeft mij op professionele wijze binnen een kort tijdsbestek geholpen aan mijn vervolgstap in de accountancy. Nico heeft een groot netwerk waardoor hij mij meerdere opties kon aanbieden. De aanpak is persoonlijk en de communicatielijnen zijn kort. Hij zet zich in om voor alle partijen het beste eruit te halen. Ik kijk uit naar een langdurige samenwerking met Nico en het Headhuntersteam.

Baktage Hamid