Blog

Resultaat 1-20 van 38 items.

De directie van Headhuntersteam staat stil bij het jaar 2021

16 dec. 2021

De decembermaand staat bij Headhuntersteam vaak in het teken van afronding van het boekjaar,  het maken van analyses van het afgelopen jaar, het opstellen van prognoses , het vaststellen van budgetten en het maken van plannen voor het komende jaar. Althans plannetjes smeden en prognoses bijstellen is een continue proces en kent tussentijds aanpassing. Anderzijds in december moet het huis staan voor het volgende jaar en sparren we tussentijds wel over het keukenblok of de badkamer. 

Lees meer

De uitdagingen op een krappe arbeidsmarkt

1 nov. 2021

De enorme krapte op de arbeidsmarkt veroorzaakt geen rooskleurig beeld. Er zijn meer vacatures dan beschikbare mensen en dat maakt het creëren van een perfecte match een grote uitdaging. Recruiters die zich allemaal in de zelfde vijver bevinden en op zoek zijn naar een beschikbare kandidaat voor hun openstaande vacature. Hoe kan Headhuntersteam hierin een toegevoegde waarde zijn? 

Lees meer

Van waarde zijn & van waarde blijven

1 aug. 2021

Geschreven door Roel Merkx, consultant Bouw & Techniek 
 

Door de krapte op de arbeidsmarkt merken wij dat  installatietechnische bedrijven, bouwbedrijven en finance / accountancy bedrijven ontzettend veel moeite hebben om aan personeel op kantoorniveau te komen. Daarnaast is er ook nog veel concurrentie tussen deze bedrijven om die ene goede Werkvoorbereider, Tekenaar, Assistent Accountant of Fiscalist binnen te halen. Hoe onderscheidt je je van de concurrentie? Wat spreekt de kandidaten aan? Wat zien zij als een stap vooruit? Het zijn vragen die bedrijven bezig houden naarmate de vacature open blijft staan. 

Lees meer

Het (verkeerde) imago van techniek

30 jun. 2021

Door Simon Dijkstra, consultant techniek Headhuntersteam

Het vinden van technisch personeel voor organisaties is in 2021 “more challenging than ever”. De krapte op de technische arbeidsmarkt is in het eerste kwartaal door het dak geschoten. In januari stonden er in Nederland 68.000 technische vacatures open. Dit is een stijging van 65% ten opzichte van 2016 toen het aantal openstaande vacatures net boven de 41.000 kwam. Hoewel ik geen glazen bol heb en niet in de toekomst kan kijken, verwacht ik voor de komende jaren dat deze stijging alleen maar gaat toenemen.

Lees meer

Een fysieke ontmoeting, na corona overbodig of broodnodig?

19 mei 2021

Meer dan een jaar geleden werd in een korte tijd alles omgetoverd naar een onlineversie. Waar er eerst werd gedacht dat dit voor veel aangelegenheden niet mogelijk was, bleek er meer mogelijk te zijn dan wij dachten. Evenementen online, verjaardagen online, lezingen online en sollicitatiegesprekken online. Wat blijkt? Het is deels de ‘norm’ geworden. Trouw laat weten dat ook na de coronacrisis meerdere bedrijven een aantal dagen per week thuiswerken willen invoeren (2020). PW voegt hieraan toe dat ook het onderwijs deels online zal blijven (Bos, 2020). Nu is de grote vraag, wat werkt het best en in welke situaties? Headhuntersteam heeft zijn eigen kijk op de verandering naar een online werving, selectie & detachering wereld.

Lees meer

De jacht naar Young Professionals

5 mei 2021

Binnenkort studeren veel aankomend Young Professionals af. De mensen die elk bureau wel wil spreken. Maar wat is een Young Professional eigenlijk? Hoe trek ik deze groep aan als werkgever? En hoe kan jij je het beste positioneren als Young Professional? Gerard de Vries, directielid Headhuntersteam, geeft graag antwoord op deze vragen.

Lees meer

Accountancy Trends voor 2021

14 apr. 2021

Wat zijn de trends die we dit jaar in de accountancy kunnen gaan verwachten? Hoe ga je daar als Accountant mee om? Hoe spelen wij als Headhuntersteam daarop in? Drie vragen die in deze blog worden behandeld door Jos van den Adel, consultant bij Headhuntersteam.

Lees meer

Don't change the women, change the system!

31 mrt. 2021

“Het is te gemakkelijk om te zeggen dat vrouwen niet ambitieus genoeg zijn, of onvoldoende gekwalificeerd, of deeltijdprinsesjes, alsof het vooral aan vrouwen ligt dat het aan de top nog altijd een mannenaangelegenheid is” (Prof. dr. Mijntje Lückerath-Rovers).

Onlangs heeft Headhuntersteam Bettina de Jong (commissaris, executive coach en mediator) mogen werven voor de functie van voorzitter raad van commissarissen bij Openbare Verlichting & Energie Fryslân. Vandaag spraken we met haar over de vraag, hoe het komt dat de verdeling van vrouwen en mannen in raden van bestuur, toezicht en commissarissen nog steeds ongelijk verdeeld is.

Lees meer

Algemeen Directeur Countus aan het woord

16 mrt. 2021

Onlangs spraken wij met Bob Seemann, algemeen directeur van de Countus Groep. Wij zijn dit gesprek begonnen om meer te weten te komen over Bob zelf en uiteraard over Countus. Daarnaast zijn wij natuurlijk ook nieuwsgierig hoe hij de samenwerking met Headhuntersteam ervaart. Als aanvulling van het verhaal van Bob hebben wij ook interimmers Sebastiaan en Serdar gesproken die een interim opdracht vervullen binnen Countus.

Lees meer

Een effici├źnte zoektocht naar een nieuwe baan of medewerker, hoe doe je dat eigenlijk?

15 jan. 2021

Op zoek gaan naar een passende nieuwe functie voelt voor sommige mensen als het zoeken naar een speld in een hooiberg. Er zijn tegenwoordig veel manieren om dit te doen. Bijvoorbeeld via de grote vacaturebanken als Indeed, Randstad, Nationale Vacaturebank en Intermediair. Deze websites plaatsen een grote hoeveelheid en diversiteit aan vacatures, vaak afkomstig van intermediairs. Bij een krappe arbeidsmarkt lijkt de kwaliteit en betrouwbaarheid van vacatures steeds moeilijker te pijlen. De vraag is nu: hoe vind jij als werkzoekende op deze grote landelijke verzamelplaats van vacatures hét vraagstuk dat bij jou past? In deze blog proberen we hier invulling aan te geven en jou als werkzoekende, maar ook als organisatie, mee te nemen in hoe je wél een kwalitatieve zoektocht kunt starten.

Lees meer

De directie van Headhuntersteam staat stil bij 2020, een op zijn zachtst gezegd bewogen jaar

16 dec. 2020

Inmiddels zijn we aanbeland bij het einde van een op zijn zachtst gezegd bewogen jaar. Stilstaan bij 2020 is vooral terugkijken wat de impact van Covid19  heeft kunnen hebben op onze samenleving. Allereerst het verdriet van mensen die dierbaren zijn verloren. Mensen die dierbaren los moesten laten zonder afscheid te kunnen nemen of dierbaren die in isolatie op zichzelf waren aangewezen. Naast het persoonlijke welzijn zagen wij als ondernemers tevens de economie in maart tot stilstand komen. Alsof je pardoes een mistbank in rijdt en in een Pavlov reactie vol op de rem trapt.

Lees meer

Starten als Junior Consultant Finance in coronatijd, Bas Reef vertelt

25 nov. 2020

Ik ben Bas Reef en werkzaam bij Headhuntersteam Eindhoven sinds 1 september 2020. De corona crisis begon in de periode dat ik moest gaan afstuderen, een spannende tijd dus. Na het succesvol verdedigen van mijn scriptie, dat natuurlijk online moest gebeuren, heb ik samen met Kenneth van de Wiel om de tafel gezeten voor mijn eerste ‘echte’ baan. Het klikte meteen en de manier van werken bij Headhuntersteam sprak mij enorm aan. De oprechte interesse in mensen en achterhalen wat hen beweegt is een van de sterkste eigenschappen van Headhuntersteam. De persoonlijkheid en echt het verschil willen maken, dat is waar ze goed in zijn. Na een welverdiende vakantie ben ik dan ook begonnen als Junior Consultant Finance.

Lees meer

Meewerken aan een van de grootste bouwprojecten van Noord-Nederland; een interview met Martino Minnema

17 nov. 2020

Martino Minnema is sinds 2019 werkzaam als bouwdirectievoerder bij het nieuwbouwproject de Feringa Building van de Rijksuniversiteit Groningen. De Feringa Building is de vervangende nieuwbouw voor de Faculteit Science en Engineering. Het huidige gebouw stamt uit de eind jaren 60 en kan niet aan de behoeftes voldoen die de dag van vandaag vraagt. Upgraden of renoveren was hier geen optie omdat het niet aan de maatstaven van de toekomst kon voldoen, daarom is er besloten om vervangende nieuwbouw te realiseren. Een enorme, interessante opdracht waar wij graag meer over willen weten en Martino graag meer over wil vertellen. Helaas was dit niet mogelijk op de plek van de Feringa Building, maar online op ons kantoor in Groningen onder het motto “gelukkig hebben we de foto’s nog”. 

Lees meer

Waarom (latent) werkzoekenden kiezen voor een wervingsbureau.

3 sep. 2020

We krijgen wel eens de vraag hoe het kan dat het ons wel lukt om die geschikte collega te vinden en waarom een kandidaat via ons op zoek gaat naar een nieuwe functie in plaats van dit zelf te proberen.  Het antwoord is redelijk eenvoudig. Het is ons werk om dagelijks op te hoogte te blijven van alle actuele vraagstukken, zowel online als achter de schermen. Ons netwerk stelt ons in staat om de juiste personen binnen de organisatie aan te spreken. Dit betekent dat we snel kunnen schakelen als we een geschikte vacature hebben. Hoe dan ook, solliciteren via een goed recruitmentbureau, brengt voordelen met zich mee. Wij zetten er een paar voor je op een rijtje.

Lees meer

Drijfveren als basis voor een succesvolle match

23 jul. 2020

Dagelijks ondersteunen wij onze opdrachtgevers en kandidaten bij het maken van juiste keuzes als het gaat om de ideale vervolgstap in je carrière of de ideale kandidaat voor de openstaande vacature. Door onze ervaren consultants, netwerk en opgebouwde ervaring van inmiddels 22 jaar, hebben wij een scoringsratio van 96%.

Lees meer

Van Groningen tot Eindhoven van Amsterdam tot Zwolle

2 jul. 2020

Van Groningen tot Eindhoven en van Amsterdam tot Zwolle. Met het uitgebreid netwerk aan vestigingen heeft Headhuntersteam een landelijke dekking, korte lijntjes en een dienstverlening die weet wat er bij jou in de regio speelt. Specifieke regionale kennis is een vereiste die elke consultant bezit.

Lees meer

Samen terug naar het "normaal"

2 jun. 2020

Weer een verhaal wat begint met Corona. Ik heb nog gedacht het niet te doen, maar ik kan er ook niet omheen. Als mensen meteen afhaken snap ik dat ook. Heel veel mensen zijn wel een beetje corona moe. Je kunt de televisie niet aanzetten en het woord valt minstens tien keer. Alsof er in de wereld niets anders meer aan de hand is. We horen niets meer over Syrië, overvolle vluchtelingen kampen, klimaatveranderingen etc.

Lees meer

Samen staan we sterk

30 apr. 2020

Deze strijdkreet heeft landelijke bekendheid gekregen door Ruttes eerste toespraak aan de start van de Corona crisis. Hoe kun je deze woorden zakelijk gezien in de praktijk gestalte te geven? Het overkoepelende woord is verbinding zoeken. Noem het duurzame klantrelaties, partnerships of co-making.

Lees meer

Data is van ongekende waarde

9 apr. 2020

Tegenwoordig is er een enorme toenemende invloed aan data, waar veel financiële afdelingen nog nauwelijks iets mee ondernemen. Een Business Controller heeft de taak om die gegevens inzichtelijk te maken. Vaak wordt dit handmatig gedaan, wat enorm veel tijd kost en foutgevoelig is. Beslissingen worden dan gemaakt op basis van verouderde gegevens of zelfs op basis van een onderbuikgevoel. Zonde, want er kan zo ontzettend veel mee gedaan worden. Headhuntersteam heeft Gerwin Schaaphok, Business Intelligence Specialist, geïnterviewd om achter de toegevoegde waarde te komen van data in de financiële sector. Elk bedrijf heeft wel data, maar hoe kun je dat goed implementeren en er efficiënt gebruik van maken? Gerwin Schaaphok geeft antwoord.

Lees meer

Van een Profit naar een Non-Profit organisatie

5 mrt. 2020

Als Consultant Finance bemiddel ik vanuit het kantoor in Zwolle kandidaten die een financiële achtergrond hebben. Mijn opdrachtgevers lopen uiteen van beursgenoteerde organisaties tot lokale zorginstellingen. Ongeveer de helft van mijn opdrachtgevers bevinden zich in de zorgsector en ik kom dan ook regelmatig kandidaten tegen die een vooroordeel hebben over deze sector. Het zou een sector zijn met stoffige afdelingen, waar maar weinig gebeurd en veranderd.

Lees meer
foto

Headhuntersteam ervaar ik als een positieve en meedenkende organisatie dat zoekt naar het verbinden van de juiste personen aan de juiste bedrijven. Door hun uitstekende contacten met professionele partijen, zijn ze goed op de hoogte van de ontwikkelingen in de markt en binnen het bedrijf. De contacten worden daardoor op het juiste moment gelegd. Headhuntersteam neemt mij een deel van de acquisitie uit handen zodat ik meer tijd heb om te doen waar ik ├ęcht goed in ben.

Paula van Enk