Blog

Resultaat 1-20 van 36 items.

De kracht en valkuilen van digitale platformen

22 feb. 2023

Digitale platformen hebben de wereld veranderd. Ze hebben een enorme kracht om een verschil te maken in ons dagelijks leven. Of je nu een baan zoekt of je kennis deelt met de wereld, digitale platformen kunnen je helpen geven je hierin ongekende mogelijkheden. dat te doen. In dit artikel kijken we naar de kracht, maar ook de valkuilen van digitale platformen.

 

Lees meer

De uitdagingen van bedrijven in 2023: Het vinden van de juiste mensen

31 jan. 2023

Volgens het CBS heeft de arbeidsmarkt in 2023 te maken met een aanzienlijke krapte, vooral in de technische en financiële sector. Bedrijven in deze sectoren staan voor een enorme uitdaging om gekwalificeerde medewerkers te vinden en aan te nemen.

 

Lees meer

Is de rol van (Junior) Consultant wat voor jou?

12 jan. 2023

 Lees de ervaring van Paul die op dit moment al 5,5 jaar als consultant bij Headhuntersteam Groningen werkt. Houd jij wel van een uitdaging en denk je succesvol te worden binnen een hectische arbeidsmarkt?

Lees meer

Ben je nog wel gelukkig met je huidige baan?

20 dec. 2022

Het jaar 2022 is bijna afgelopen, de juiste tijd om met een ander perspectief naar je loopbaan positie te kijken. Juist in de tijd waarin we nu leven, wordt er meer gefocust op dat elke medewerker niet alleen tevreden, maar ook daadwerkelijk gelukkig is op werk.

Lees meer

Val op met je sollicitatiebrief! Maar hoe?

30 aug. 2022

Bij het opstellen van een sollicitatiebrief is het logisch dat er geen spelfouten gemaakt kunnen worden. Maar er zijn ook andere dingen wat je beter niet in je sollicitatiebrief kan zetten. Zo is het beter om je brief niet te beginnen met ‘Geachte heer/mevrouw, ik werd meteen enthousiast’. Dit is een zin die vaak voorkomt in sollicitatiebrieven en hierdoor springt jouw brief er niet in uit. Benieuwd met welke tips jouw sollicitatiebrief wel opvalt? Wij geven ze graag!

Lees meer

De voordelen van een interim professional

30 aug. 2022

Op vrijdag 1 juli hebben Nico Nagelhout, consultant finance, en Marrit Weustink, medewerker marketing en communicatie, een bezoek afgelegd bij Schuiteman Accountants. Zij hebben daar dhr. Roef van Laar geïnterviewd. Hij is werkzaam bij Schuiteman Accountants als interim senior assistent accountant op de samenstelpraktijk. Vanwege de krapte op de huidige arbeidsmarkt gaan er veel mensen als interim professional aan de slag, zo ook Roef. Wij waren benieuwd wat Roef van Laar aantrok om het vaste dienstverband achter zich te laten en om aan de slag te gaan als interim professional.

Lees meer

Past jouw baan nog wel bij jou? Probeer je huidige baan interessanter en leuker te maken!

15 aug. 2022

Op dit moment zijn er veel vacatures. Hierdoor kan het aantrekkelijker zijn om te kijken of je bij een andere werkgever betere arbeidsvoorwaarden kan krijgen. Maar, je kan ook kijken of jij je huidige baan interessanter en leuker voor jezelf kan maken. Hieronder geven wij jou enkele tips hoe je dit kan doen.

Lees meer

Hallo generatie Z!

3 aug. 2022

Er betreedt alweer een nieuwe generatie op de arbeidsmarkt, namelijk generatie Z. Dit is de eerste generatie die niet weet hoe het is om zonder internet en een smartphone te leven. Er bestaan grote verschillen binnen de generaties. Hieronder staan de vijf verschillende generaties beschreven met ieder hun eigen kenmerken.

Lees meer

Freelancen naast je vaste baan, mag dat wel?

29 jul. 2022

Freelancen is tegenwoordig enorm populair. Naast dat je in loondienst bent bij je werkgever, mag je ook freelanceopdrachten aannemen. Echter, zitten er wel voorwaarden aan verbonden om naast je vaste werk freelanceopdrachten aan te nemen. Hieronder staan de voorwaarden beschreven. 

Lees meer

Zorgen de interim professionals dat de druk op de arbeidsmarkt wordt verlicht?

22 jul. 2022

Op vrijdag 1 juli zijn Nico Nagelhout, consultant finance, en Marrit Weustink, marketing communicatiemedewerker, naar Schuiteman Accountants gegaan. Op dit moment heerst er een enorme krapte op de arbeidsmarkt. Steeds meer bedrijven hebben moeite om (goede) werknemers te vinden die in loondienst willen treden. Mede door de krapte maken steeds meer opdrachtgevers van Headhuntersteam gebruik van onze interim dienstverlening. Wij als Headhuntersteam vroegen ons af hoe onze opdrachtgevers tegen de huidige arbeidsmarkt aan kijken en gingen in gesprek met dhr. Wim van Reenen die werkzaam is bij Schuiteman Accountants. 

Lees meer

Werken met 40 graden, hoe houd je je hoofd koel?

20 jul. 2022

De temperaturen gaan deze week flink omhoog. Heel Nederland gaat wat merken van de temperaturen, sommige meer dan anderen. In veel kantoorpanden is er airconditioning aanwezig. Wie niet zijn toevlucht kan vinden in een kantoorpand met airco, zal het met andere alternatieven koel moeten blijven.

Lees meer

Thuiswerken, van salarisvermindering tot bespioneren. Hoe populair is thuiswerken nog?

28 jun. 2022

Er is een heus dilemma ontstaan in het thuiswerken. Werkgevers willen graag dat hun personeel weer op kantoor komt werken. Echter willen jongere medewerkers juist meer thuiswerken. Een dilemma waar niet alleen Nederland mee te maken heeft, maar ook andere landen in de wereld.

Lees meer

Wetvoorstel Waar je Wilt Werken, daadwerkelijk nodig of overbodig?

23 jun. 2022

Op 14 juni is het wetvoorstel ‘Werken waar je wilt’ in de Tweede kamer behandeld. Met deze wet komen werknemers sterker te staan als ze thuis willen werken. Veel werknemers vinden dit goed nieuws, maar sommige werkgevers zien dit niet zitten. Moet deze wet er dan wel komen?

Lees meer

Versterking in Amsterdam!

15 jun. 2022

Graag stellen wij Boeb & Yoeri voor. Binnen ons team in Amsterdam bemiddelt Boeb professionals in de vakgebieden werktuigbouwkunde en elektrotechniek. En Yoeri bemiddelt finance professionals. Afgelopen woensdag is Marrit Weustink, marketing en communicatiemedewerker, naar Amsterdam gegaan om te kijken hoe het met ze gaat.  

Lees meer

Tips voor een goede sollicitatiegesprek!

7 jun. 2022

Uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, super goed! Maar hoe bereid jij je goed voor? Hieronder hebben wij een aantal tips neergezet, zodat jij goed voorbereid het sollicitatiegesprek ingaat! 

Lees meer

Salestraining

31 mei 2022

Op woensdag 18 mei vond er een salestraining plaats bij het van der Valk hotel in Emmeloord

Lees meer

Personeelstekort duurt nog wel een tijdje

25 mei 2022

In verschillende sectoren op de arbeidsmarkt merken wij hinder door een tekort aan personeel. Zo was er vorige week maandag 16 mei een personeelstekort bij de Ketheltunnel bij Rotterdam, waardoor deze tunnel uren lang dicht was. 

Lees meer

Koester talent

7 mrt. 2022

Nu de pandemie langzaam uitdooft en wij weer voorzichtig het leven verkennen blijft de vraag over wat we ervan hebben geleerd.

Lees meer

De directie van Headhuntersteam staat stil bij het jaar 2021

16 dec. 2021

De decembermaand staat bij Headhuntersteam vaak in het teken van afronding van het boekjaar,  het maken van analyses van het afgelopen jaar, het opstellen van prognoses , het vaststellen van budgetten en het maken van plannen voor het komende jaar. Althans plannetjes smeden en prognoses bijstellen is een continue proces en kent tussentijds aanpassing. Anderzijds in december moet het huis staan voor het volgende jaar en sparren we tussentijds wel over het keukenblok of de badkamer. 

Lees meer

De uitdagingen op een krappe arbeidsmarkt

1 nov. 2021

De enorme krapte op de arbeidsmarkt veroorzaakt geen rooskleurig beeld. Er zijn meer vacatures dan beschikbare mensen en dat maakt het creëren van een perfecte match een grote uitdaging. Recruiters die zich allemaal in de zelfde vijver bevinden en op zoek zijn naar een beschikbare kandidaat voor hun openstaande vacature. Hoe kan Headhuntersteam hierin een toegevoegde waarde zijn? 

Lees meer
foto

Tom Nederhof heeft mij geholpen aan een nieuwe uitdaging. Het snelle schakelen, duidelijke communicatie en beloften direct omzetten in acties was erg prettig en heeft het voor gezorgd dat alles snel rond was. Erg fijne manier van samenwerken!

Christian Burgering