Blog

Resultaat 1-20 van 32 items.

Val op met je sollicitatiebrief! Maar hoe?

30 aug. 2022

Bij het opstellen van een sollicitatiebrief is het logisch dat er geen spelfouten gemaakt kunnen worden. Maar er zijn ook andere dingen wat je beter niet in je sollicitatiebrief kan zetten. Zo is het beter om je brief niet te beginnen met ‘Geachte heer/mevrouw, ik werd meteen enthousiast’. Dit is een zin die vaak voorkomt in sollicitatiebrieven en hierdoor springt jouw brief er niet in uit. Benieuwd met welke tips jouw sollicitatiebrief wel opvalt? Wij geven ze graag!

Lees meer

De voordelen van een interim professional

30 aug. 2022

Op vrijdag 1 juli hebben Nico Nagelhout, consultant finance, en Marrit Weustink, medewerker marketing en communicatie, een bezoek afgelegd bij Schuiteman Accountants. Zij hebben daar dhr. Roef van Laar geïnterviewd. Hij is werkzaam bij Schuiteman Accountants als interim senior assistent accountant op de samenstelpraktijk. Vanwege de krapte op de huidige arbeidsmarkt gaan er veel mensen als interim professional aan de slag, zo ook Roef. Wij waren benieuwd wat Roef van Laar aantrok om het vaste dienstverband achter zich te laten en om aan de slag te gaan als interim professional.

Lees meer

Past jouw baan nog wel bij jou? Probeer je huidige baan interessanter en leuker te maken!

15 aug. 2022

Op dit moment zijn er veel vacatures. Hierdoor kan het aantrekkelijker zijn om te kijken of je bij een andere werkgever betere arbeidsvoorwaarden kan krijgen. Maar, je kan ook kijken of jij je huidige baan interessanter en leuker voor jezelf kan maken. Hieronder geven wij jou enkele tips hoe je dit kan doen.

Lees meer

Hallo generatie Z!

3 aug. 2022

Er betreedt alweer een nieuwe generatie op de arbeidsmarkt, namelijk generatie Z. Dit is de eerste generatie die niet weet hoe het is om zonder internet en een smartphone te leven. Er bestaan grote verschillen binnen de generaties. Hieronder staan de vijf verschillende generaties beschreven met ieder hun eigen kenmerken.

Lees meer

Freelancen naast je vaste baan, mag dat wel?

29 jul. 2022

Freelancen is tegenwoordig enorm populair. Naast dat je in loondienst bent bij je werkgever, mag je ook freelanceopdrachten aannemen. Echter, zitten er wel voorwaarden aan verbonden om naast je vaste werk freelanceopdrachten aan te nemen. Hieronder staan de voorwaarden beschreven. 

Lees meer

Zorgen de interim professionals dat de druk op de arbeidsmarkt wordt verlicht?

22 jul. 2022

Op vrijdag 1 juli zijn Nico Nagelhout, consultant finance, en Marrit Weustink, marketing communicatiemedewerker, naar Schuiteman Accountants gegaan. Op dit moment heerst er een enorme krapte op de arbeidsmarkt. Steeds meer bedrijven hebben moeite om (goede) werknemers te vinden die in loondienst willen treden. Mede door de krapte maken steeds meer opdrachtgevers van Headhuntersteam gebruik van onze interim dienstverlening. Wij als Headhuntersteam vroegen ons af hoe onze opdrachtgevers tegen de huidige arbeidsmarkt aan kijken en gingen in gesprek met dhr. Wim van Reenen die werkzaam is bij Schuiteman Accountants. 

Lees meer

Werken met 40 graden, hoe houd je je hoofd koel?

20 jul. 2022

De temperaturen gaan deze week flink omhoog. Heel Nederland gaat wat merken van de temperaturen, sommige meer dan anderen. In veel kantoorpanden is er airconditioning aanwezig. Wie niet zijn toevlucht kan vinden in een kantoorpand met airco, zal het met andere alternatieven koel moeten blijven.

Lees meer

Thuiswerken, van salarisvermindering tot bespioneren. Hoe populair is thuiswerken nog?

28 jun. 2022

Er is een heus dilemma ontstaan in het thuiswerken. Werkgevers willen graag dat hun personeel weer op kantoor komt werken. Echter willen jongere medewerkers juist meer thuiswerken. Een dilemma waar niet alleen Nederland mee te maken heeft, maar ook andere landen in de wereld.

Lees meer

Wetvoorstel Waar je Wilt Werken, daadwerkelijk nodig of overbodig?

23 jun. 2022

Op 14 juni is het wetvoorstel ‘Werken waar je wilt’ in de Tweede kamer behandeld. Met deze wet komen werknemers sterker te staan als ze thuis willen werken. Veel werknemers vinden dit goed nieuws, maar sommige werkgevers zien dit niet zitten. Moet deze wet er dan wel komen?

Lees meer

Versterking in Amsterdam!

15 jun. 2022

Graag stellen wij Boeb & Yoeri voor. Binnen ons team in Amsterdam bemiddelt Boeb professionals in de vakgebieden werktuigbouwkunde en elektrotechniek. En Yoeri bemiddelt finance professionals. Afgelopen woensdag is Marrit Weustink, marketing en communicatiemedewerker, naar Amsterdam gegaan om te kijken hoe het met ze gaat.  

Lees meer

Tips voor een goede sollicitatiegesprek!

7 jun. 2022

Uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, super goed! Maar hoe bereid jij je goed voor? Hieronder hebben wij een aantal tips neergezet, zodat jij goed voorbereid het sollicitatiegesprek ingaat! 

Lees meer

Salestraining

31 mei 2022

Op woensdag 18 mei vond er een salestraining plaats bij het van der Valk hotel in Emmeloord

Lees meer

Personeelstekort duurt nog wel een tijdje

25 mei 2022

In verschillende sectoren op de arbeidsmarkt merken wij hinder door een tekort aan personeel. Zo was er vorige week maandag 16 mei een personeelstekort bij de Ketheltunnel bij Rotterdam, waardoor deze tunnel uren lang dicht was. 

Lees meer

Koester talent

7 mrt. 2022

Nu de pandemie langzaam uitdooft en wij weer voorzichtig het leven verkennen blijft de vraag over wat we ervan hebben geleerd.

Lees meer

De directie van Headhuntersteam staat stil bij het jaar 2021

16 dec. 2021

De decembermaand staat bij Headhuntersteam vaak in het teken van afronding van het boekjaar,  het maken van analyses van het afgelopen jaar, het opstellen van prognoses , het vaststellen van budgetten en het maken van plannen voor het komende jaar. Althans plannetjes smeden en prognoses bijstellen is een continue proces en kent tussentijds aanpassing. Anderzijds in december moet het huis staan voor het volgende jaar en sparren we tussentijds wel over het keukenblok of de badkamer. 

Lees meer

De uitdagingen op een krappe arbeidsmarkt

1 nov. 2021

De enorme krapte op de arbeidsmarkt veroorzaakt geen rooskleurig beeld. Er zijn meer vacatures dan beschikbare mensen en dat maakt het creëren van een perfecte match een grote uitdaging. Recruiters die zich allemaal in de zelfde vijver bevinden en op zoek zijn naar een beschikbare kandidaat voor hun openstaande vacature. Hoe kan Headhuntersteam hierin een toegevoegde waarde zijn? 

Lees meer

Van waarde zijn & van waarde blijven

1 aug. 2021

Geschreven door Roel Merkx, consultant Bouw & Techniek 
 

Door de krapte op de arbeidsmarkt merken wij dat  installatietechnische bedrijven, bouwbedrijven en finance / accountancy bedrijven ontzettend veel moeite hebben om aan personeel op kantoorniveau te komen. Daarnaast is er ook nog veel concurrentie tussen deze bedrijven om die ene goede Werkvoorbereider, Tekenaar, Assistent Accountant of Fiscalist binnen te halen. Hoe onderscheidt je je van de concurrentie? Wat spreekt de kandidaten aan? Wat zien zij als een stap vooruit? Het zijn vragen die bedrijven bezig houden naarmate de vacature open blijft staan. 

Lees meer

Het (verkeerde) imago van techniek

30 jun. 2021

Door Simon Dijkstra, consultant techniek Headhuntersteam

Het vinden van technisch personeel voor organisaties is in 2021 “more challenging than ever”. De krapte op de technische arbeidsmarkt is in het eerste kwartaal door het dak geschoten. In januari stonden er in Nederland 68.000 technische vacatures open. Dit is een stijging van 65% ten opzichte van 2016 toen het aantal openstaande vacatures net boven de 41.000 kwam. Hoewel ik geen glazen bol heb en niet in de toekomst kan kijken, verwacht ik voor de komende jaren dat deze stijging alleen maar gaat toenemen.

Lees meer

De veranderende positie van automatisering en digitalisering op de agenda van organisaties en recruitment bureaus

23 jun. 2021

Het Recruitment Kengetallen Onderzoek 2021 is een initiatief van Intelligence Group, Werf-en, Arbeidsmarktcommunicatie en Compagnon. Het rapport focust zich op het beter inrichten van de recruitment werkzaamheden van zowel bureaus als organisaties , de uitdagingen die zich voordoen en hoe een nieuwe stijl van recruiten de prioriteiten agenda verandert.

Lees meer

Een fysieke ontmoeting, na corona overbodig of broodnodig?

19 mei 2021

Meer dan een jaar geleden werd in een korte tijd alles omgetoverd naar een onlineversie. Waar er eerst werd gedacht dat dit voor veel aangelegenheden niet mogelijk was, bleek er meer mogelijk te zijn dan wij dachten. Evenementen online, verjaardagen online, lezingen online en sollicitatiegesprekken online. Wat blijkt? Het is deels de ‘norm’ geworden. Trouw laat weten dat ook na de coronacrisis meerdere bedrijven een aantal dagen per week thuiswerken willen invoeren (2020). PW voegt hieraan toe dat ook het onderwijs deels online zal blijven (Bos, 2020). Nu is de grote vraag, wat werkt het best en in welke situaties? Headhuntersteam heeft zijn eigen kijk op de verandering naar een online werving, selectie & detachering wereld.

Lees meer
foto

Headhuntersteam heeft mij op professionele wijze binnen een kort tijdsbestek geholpen aan mijn vervolgstap in de accountancy. Nico heeft een groot netwerk waardoor hij mij meerdere opties kon aanbieden. De aanpak is persoonlijk en de communicatielijnen zijn kort. Hij zet zich in om voor alle partijen het beste eruit te halen. Ik kijk uit naar een langdurige samenwerking met Nico en het Headhuntersteam.

Baktage Hamid